Home > Duurzaam speelgoed & cadeaus > Duurzame speelgoedmerken > Wobbel: duurzaam houten speelgoed dat iedereen in beweging krijgt

Wobbel: duurzaam houten speelgoed dat iedereen in beweging krijgt

Wellicht heb je al eens van het merk Wobbel gehoord. Deze hippe balance boards hebben de laatste jaren de harten veroverd van kinderen én ouders over de hele wereld. Hun houten balance boards zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens super veelzijdig. Kinderen kunnen erop staan, schommelen, balanceren en nog veel meer. Maar wist je dat Wobbel ook veel aandacht besteedt aan duurzaamheid? In dit artikel lees je alles over het merk en hun missie om niet alleen kinderen, maar ook de planeet in beweging te krijgen.

Het verhaal achter Wobbel

Wobbel is een Nederlands duurzaam speelgoedmerk dat in 2015 werd opgericht door Hannelore Blaauw en Wouter Haine. Geïnspireerd door een houten balance board die op vrije scholen werd gebruikt, ontwierpen zij hun eerste product: de Wobbel Original. Het idee achter Wobbel was om een product te creëren dat kinderen op een creatieve manier laat bewegen en spelen. Dit idee groeide uit tot het merk Wobbel, dat nu bekend staat om zijn duurzame en veelzijdige balance boards.

Welke Wobbel is voor welke leeftijd geschikt?

Wobbel heeft verschillende soorten balance boards in het assortiment. Elk met zijn eigen specifieke eigenschappen passend bij de leeftijd en omgeving van de gebruiker.

Wobbel Starter

De Wobbel Starter is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten. Het is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar en heeft een zachtere curve dan de Original. Daarnaast is het ook wat kleiner en lichter. Toch kun je er tot 100 kilo mee spelen, dus de meeste baby’s kunnen er een levenlang van genieten. De Wobbel Starter kun je eventueel ook bestellen met vilt van gerecyclede frisdrank flessen. Bekijk de Wobbel Starter op bol.com.

Wobbel Original

De Wobbel Original is de klassieker onder de balance boards. Het is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar, maar kan ook door volwassenen (tot 200kg) gebruikt worden. De Wobbel Original kun je ook kopen met EKO-woltvilt of kurk. Let op dat de variant met kurk pas geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Bekijk de Wobbel Original op bol.com.

Wobbel 360

De Wobbel 360 is een vernieuwende variant van de Wobbel Original. Het heeft een bijzondere schaalvorm en is daardoor geschikt voor verschillende speelvormen. Je kunt er heerlijk op heen en weer wiebelen, maar natuurlijk ook lekker rondjes draaien. Dit model is al geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar en is eventueel ook verkrijgbaar met EKO-woltvilt. Bekijk de Wobbel 360 op bol.com

Wobbel Pro

De Wobbel Pro is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is speciaal ontworpen voor intensief gebruik, zoals in scholen en kinderdagverblijven. Het board heeft een stevige, gebogen multiplex basis met een toplaag van geperst vilt van gerecyclede frisdrank flessen. Dit maakt het board extra duurzaam en slijtvast. Bekijk de Wobbel Pro op bol.com

Wobbel XL

De Wobbel XL is geweldig voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud en volwassenen, en wordt geleverd met of zonder ons EKO-wolvilt. Dit bord kan gemakkelijk 200 kilogram dragen. Bekijk de Wobbel XL op bol.com.

Wobbel Up en Sup

Wobbel Up en Wobbel Sup zijn de nieuwste aanwinsten in de Wobbel familie.

Wobbel Up helpt op een speelse manier bij het bevorderen van een gezonde en actieve zithouding, ideaal voor iedereen, van jonge kinderen tot volwassenen en ouderen. Je kunt er in liggen, hobbelen of spelen. Wobbel Up is er in twee maten: Big Up voor 7 jaar en ouder, en Up voor kinderen vanaf 3 jaar. Bekijk de Wobbel up op bol.com.

Wobbel Sup is het nieuwe ergo balansboard van Wobbel en geeft een extra dimensie aan een staand werk- en leerbureau. Het helpt bij het versterken van spieren en concentratievermogen en bevordert een gezonde houding. Wobbel Sup is niet bedoeld als speelgoed en is geschikt voor oudere kinderen en volwassenen, waar je ook maar wilt, bijvoorbeeld op kantoor, school of thuis. Bekijk de Wobbel Sup op bol.com.

Is Wobbel duurzaam?

Wobbel hecht veel waarde aan duurzaamheid en ze nemen het serieus. Het hout van hun balance boards komt van streng gecontroleerde plantages, en ze gebruiken FSC® gecertificeerd beukenhout van de beste houtbuigerij in Europa. Dat betekent dat het hout dat ze gebruiken voor hun Wobbels niet alleen duurzaam is, maar ook verantwoord beheerd wordt. Bovendien worden de boards behandeld met kindvriendelijke lakken en beitsen.

En het vilt dat ze gebruiken voor de Wobbel Pro, Starter en 360 is bijna helemaal gemaakt van gerecyclede plastic frisdrank flessen. Verder gebruiken ze zelfs duurzame inkt op hun verpakkingen van gerecycled karton, zodat die het recycle-proces niet in de weg zit.

Het beste deel? Alle Wobbels worden gemaakt in Europa en afgewerkt in Nederland. En ze hebben zelfs hun eigen werkplaats in Amersfoort, waar ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat betekent dat elke Wobbel niet alleen een supergaaf speelgoed is, maar ook bijdraagt aan het creëren van een betere wereld.

Waarom een Wobbel kopen?

Wobbels zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert namelijk de motorische ontwikkeling en draagt bij aan een gezonde levensstijl.

Stimuleert de motorische ontwikkeling

Wobbels zijn perfect om de motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen. Door te wiebelen en te balanceren op de wobbel, traint het kind zijn evenwichtsgevoel en coördinatie. Dit draagt bij aan een goede motorische ontwikkeling en kan later helpen bij het leren fietsen of sporten.

Bevordert de creativiteit

Een wobbel nodigt uit tot creatief spel. Kinderen kunnen erop klimmen, eroverheen rollen, erop zitten of liggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en kinderen worden gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken en hun eigen spel te bedenken.

Zorgt voor beweging en gezondheid.

In een tijd waarin kinderen steeds meer binnen zitten en minder bewegen, is het belangrijk om ze te stimuleren om te bewegen. Wobbels nodigen uit tot actief spel en dragen zo bij aan een gezonde levensstijl.

Verbetert de concentratie

Door te wiebelen op een wobbel, wordt de concentratie van kinderen gestimuleerd. Het vergt namelijk een bepaalde focus om in balans te blijven. Hierdoor kan een wobbel ook bijdragen aan het verminderen van rusteloosheid en hyperactiviteit.

Gebruik de Wobbel bij het sporten of Yoga oefeningen

Wobbels zijn niet alleen geweldig houten speelgoed voor kinderen, maar kunnen ook heel goed gebruikt worden voor sporten en yoga. Het unieke ontwerp van de Wobbel stimuleert namelijk de balans en stabiliteit van het lichaam.

Wobbels kunnen gebruikt worden om de intensiteit van sportoefeningen te verhogen. Door bijvoorbeeld push-ups of squats uit te voeren met je handen op de Wobbel, wordt je lichaam uitgedaagd om meer spieren aan te spreken om de balans te bewaren. Dit zorgt voor een effectievere en uitdagendere workout.

Bij jouw Yoga oefeningen kun je de Wobbel gebruiken om jouw balans en stabiliteit te verbeteren. Het helpt bij het uitvoeren van oefeningen zoals de boomhouding, de krijger en de neerwaartse hond. Door de onstabiele ondergrond van de Wobbel word je uitgedaagd om meer spieren te gebruiken en je evenwicht te bewaren. Dit maakt je yogapractice uitdagender en helpt je om meer uit jezelf te halen.

Waar kan ik een Wobbel kopen?

Oke, ik ben overtuigd: ik wil een Wobbel. Waar kan ik dit leuke houten speelgoed kopen? Uiteraard kun je terecht officiële website van Wobbel, waar je alle soorten en maten kunt vinden. Ook zijn er verschillende (online) speelgoedwinkels die de Wobbel in hun assortiment hebben, zoals Bol.com, De gele flamingo, of blabloom.com.

En als je liever de Wobbel in het echt wilt bekijken en uitproberen, kun je terecht bij verschillende fysieke winkels die de Wobbel verkopen. Deze kun je vinden op de website van Wobbel onder het kopje ‘Verkooppunten‘.

Wil je een echt duurzame Wobbel? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden om een tweedehands Wobbel te kopen of er één te huren.

Dit vind je misschien ook leuk

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.