Home > Duurzaam speelgoed & cadeaus > Duurzaam Moederdag cadeau: verwen de liefste mama én Moeder Aarde!

Duurzaam Moederdag cadeau: verwen de liefste mama én Moeder Aarde!

Moederdag is dé gelegenheid om je moeder eens flink in het zonnetje te zetten. Op 14 mei 2023 is het alweer zo ver. Natuurlijk kun je haar verwennen met een heerlijk ontbijt, een lief gedicht of een persoonlijk cadeau. Maar dit jaar verdient ze net dat beetje extra. En waarom zou je dan niet meteen een duurzaam Moederdag cadeau geven? Daarom helpen we je graag op weg met groene en originele Moederdag cadeau ideeën voor jouw lieve mama!

1. De groene moederdag-klassieker: biologische bloemen

Iedere moeder wordt blij van een mooie bos bloemen, maar kies dit jaar eens voor een biologisch boeket. Biologische bloemen zijn op een milieuvriendelijke manier gekweekt, zonder gebruik van schadelijke pesticiden. Zo geef je niet alleen een prachtig cadeau, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

2. Verzorgingsproducten met een eco-twist

Verras je moeder met natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten. Denk aan biologische zeep, natuurlijke shampoo, een natuurlijk parfum of een luxe set met etherische oliën. Kies voor producten met een milieukeurmerk en een verpakking van gerecycled materiaal om zeker te weten dat je een verantwoorde keuze maakt.

3. Cadeaubon voor een duurzame workshop

Is jouw moeder creatief of altijd in voor een nieuw avontuur? Geef haar dan een cadeaubon voor een duurzame workshop. Denk bijvoorbeeld aan een workshop plantaardig koken, een cursus natuurfotografie of een les in het maken van je eigen duurzame cosmetica of wasmiddel. Zo geef je haar niet alleen een leuke dag, maar ook waardevolle kennis om duurzamer te leven.

4. Duurzame mode: stijlvol én verantwoord

Wil je jouw moeder verrassen met een mooi kledingstuk of accessoire? Kies dan voor duurzame mode. Ga op zoek naar merken die eerlijk produceren, biologische materialen gebruiken en inzetten op een circulaire economie. Of breng samen een bezoekje aan tweedehands kledingwinkel. Zo geef je een stijlvol cadeau met een positieve impact op mens en milieu.

5. Een goed boek over duurzaamheid

Is jouw moeder een echte boekenwurm? Geef haar dan een inspirerend boek over duurzaamheid cadeau. Er zijn talloze boeken te vinden over groener leven, klimaatverandering en verantwoord consumeren. Zo kan je moeder op haar gemak nieuwe inzichten opdoen en haar duurzame levensstijl verder ontwikkelen.

6. Een zelfgemaakt, duurzaam cadeau

Niets zegt ‘ik hou van je’ zo sterk als een zelfgemaakt cadeau. Maak bijvoorbeeld een persoonlijk fotoboek met herinneringen, knutsel een uniek sieraad van gerecyclede materialen of bak een heerlijke, biologische taart. Een zelfgemaakt cadeau heeft een persoonlijke touch en is vaak een stuk duurzamer dan kant-en-klare producten.

7. Duurzame keukenhulpjes

Is jouw moeder een keukenprinses? Geef haar dan duurzame keukenhulpjes cadeau. Denk aan herbruikbare vershoudzakjes, bijenwasdoeken of een set duurzame bamboe kookgerei. Zo maak je haar keukenavonturen nog milieuvriendelijker én leuker!

8. Adopteer een (fruit)boom

Verras je moeder met een symbolisch en duurzaam cadeau door een (fruit)boom voor haar te adopteren. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden. Je moeder ontvangt dan een certificaat met informatie over ‘haar’ boom en kan genieten van de gedachte dat ze bijdraagt aan een groenere wereld.

9. Duurzame sieraden

Sieraden zijn altijd een welkom cadeau. Kies voor duurzame sieraden gemaakt van gerecyclede of eerlijke materialen, zoals Fairtrade goud of zilver. Er zijn veel merken die zich inzetten voor duurzaamheid en mooie, verantwoorde sieraden ontwerpen.

10. Zero-waste starter kit

Wil je jouw moeder helpen bij haar zero-waste avontuur? Geef haar dan een zero-waste starter kit cadeau. Zo’n kit bevat allerlei handige, herbruikbare items, zoals een roestvrijstalen drinkfles, een canvas boodschappentas en een set wasbare wattenschijfjes. Zo kan ze eenvoudig beginnen met het verminderen van haar afval.

Conclusie

Er zijn tal van duurzame Moederdag cadeaus om uit te kiezen. Of je nu gaat voor biologische bloemen, duurzame mode, een inspirerend boek of een zelfgemaakt cadeau, je kunt je moeder verrassen met een mooi en verantwoord geschenk. Zo laat je zien dat je niet alleen om je moeder geeft, maar ook om de wereld waarin zij en haar kleinkinderen zullen leven. Fijne Moederdag!

Foto: Gustavo Fring – Pexels

Dit vind je misschien ook leuk